Επίσκεψη της Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξης του πρώτου Δημοτικού σχολείου Σταυρού.

Σήμερα  Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 επισκέφθηκαν το μουσείο μας η Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξη του πρώτου δημοτικού σχολείου Σταυρού Θεσσαλονίκης. Σίγουρα οι μικροί μας φίλοι περίμεναν μια βαρετή και τυπική εκπαιδευτική εκδρομή και δεν περίμεναν με τίποτα να διασκεδάσουν όσο διασκέδασαν.

Παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ταινία για τα σπήλαια και έμαθαν τόσα γι αυτά, από το πως σχηματίζονται μέχρι και για τη ¨Δρακότρυπα¨ και τις ¨νυχτερίδες της¨.  Έμαθαν για τα διάφορα έντομα που ζουν στην σπηλιά και πολλά από τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν το εσωτερικό της ¨Δρακότρυπας¨. Φυσικά ενημερώσαμε οτι το σπήλαιο μας δεν είναι επισκέψιμο παρά μόνο με την συνοδεία κάποιου ειδικού ή στο πλαίσιο κάποιας δράσης ενός σπηλαιολογικού συλλόγου.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, έμαθαν τόσα για τα ορυκτά, ήρθαν σε επαφή με τα πετρώματα, τα είδαν να λάμπουν στις πανέμορφες βιτρίνες μας και γοητεύτηκαν τόσο που επιδώθηκαν σε κυνήγι ορυκτών και πολλά από τα παιδιά έφυγαν με τσέπες γεματες με πετρωμα ή ορυκτά που ¨ανακάλυψαν¨ ως νέοι γεωλόγοι από το γύρω χώρο της ¨δρακότρυπας¨.

Κατά την επιστροφή μας στο χώρο του μουσείου για την συγκέντρωση των μαθητών, έβγαιναν διάφοροι κάτοικοι των Βρασνών στα μπαλκόνια και στις αυλές και χαιρετούσαν τα παιδια. Μας ρωτούσαν από που μας ήρθαν και τους χάριζαν πλατιά χαμόγελα, γιατι πραγματικά τα παιδια δίνουν τόση χαρά και ζωή στο χωριό. Οι παιδικές τους φωνουλες και τα γέλια, τα τραγούδια τους, φέρνουν χαρά στους μόνιμους κατοικους του παραδοσιακού χωριου των Βρασνων. Οπότε εκ μέρους όλων μας, σας ευχαριστουμε θερμά για την επίσκεψη και σας περιμένουμε παλι με χαρα!!

One thought on “Επίσκεψη της Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξης του πρώτου Δημοτικού σχολείου Σταυρού.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s