Επίσκεψη της Α΄, Β΄και Γ΄ τάξης του πρώτου Δημοτικού σχολείου Σταυρού.

Σήμερα Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019  επισκέφθηκαν το μουσείο μας η Α΄, η Β΄ και η Γ΄τάξη του πρώτου δημοτικού σχολείου Σταυρού. Το μουσείο μας γέμισε παιδικές φωνούλες και γέλια και χαρές. Όμορφα παιδικά ματάκια μας κοιτούσαν εκστασιασμένα καθώς άκουγαν το όμορφο παραμυθάκι μας για την Πριγκίπισσα και το αλάτι. Πόση χαρά σαν έπαιρναν στα χεράκια τους τα ορυκτά ενώ ταυτόχρονα άκουγαν για το πόσο χρήσιμα είναι όλα αυτά τα πετραδάκια στην καθημερινή μας ζωή. Έκαναν βόλτες μπροστά από βιτρίνες γεμάτες από λαμπερά ορυκτά και πετρώματα της Βόρειας Ελλάδας καθώς άκουγαν για τις ιδιότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Ξεναγήθηκαν και στο Λαογραφικό μας μουσείο, έμαθαν για όλα αυτά τα ¨παράξενα¨αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες μας κάμποσα χρόνια πρίν και τώρα αντικαταστάθηκαν από φανταχτερά και πανέξυπνα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, που ούτε το βάζει ο μικρός τους νους οτι κάποτε δούλευαν τη γη με αλέτρι ή τα παιδιά έπαιζαν με το κατατρακύλι κι όχι με ένα τάμπλετ.

Ο καιρός δυστυχώς δε μας άφησε να ευχαριστηθούμε τον συνηθισμένο περίπατο στο χωριό μέχρι το σπήλαιο της Δρακότρυπας κι έτσι παρακολουθήσαμε την ταινία για το σπήλαιο. Μάθαμε σπουδαία πράγματα για το σπήλαιο και όχι μόνο για τη Δρακότρυπα μα και για τα σπήλαια γενικώς.

Αν και ο καιρός μας χάλασε τα σχέδια, δε τον αφήσαμε να μας χαλάσει τη διάθεση και το κέφι. Τα παιδιά, οι δάσκαλοι και εμείς το διασκεδάσαμε πάρα πολύ. Περάσαμε καταπληκτικά και πραγματικά ήταν υπέροχα. Παιδιά και Δάσκαλοι…ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

One thought on “Επίσκεψη της Α΄, Β΄και Γ΄ τάξης του πρώτου Δημοτικού σχολείου Σταυρού.

Leave a comment